Αγαλματάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;


Άλλαξε η ώρα... Για ακόμη μία χρονιά καλούμαστε να συνηθίσουμε τη νύχτα που θα πέφτει λίγο μετά τις 17:00. Ειδικά φέτος μας είναι και πιο δύσκολο γιατί είχε έντονα ακουστεί ότι δεν θα ξαναζήσουμε αλλαγή ώρας.

Πίσω στην προ-κόβιντ εποχή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συζητηθεί και παρθεί η απόφαση να μην αλλάξει ξανά η ώρα, για όσα Κράτη μέλη επιθυμούσαν. Κι έπειτα, ξέσπασε η πανδημία, όλος ο πλανήτης έστρεψε την προσοχή του στον ιό και τη δημόσια υγεία και το θέμα της αλλαγής της ώρας και οι τελικές εγκρίσεις, έμειναν σε εκκρεμότητα.

Εγώ προσωπικά είχα διατηρήσει τις ελπίδες μου ότι θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, αλλά δυστυχώς το θέμα έχει «παγώσει». Κι ενώ προτιμούσα να διατηρηθεί η θερινή ώρα και η νύχτα να μην πέφτει από τόσο νωρίς, σήμερα θα απαριθμήσω κάποια θετικά της νύχτας για να την ξορκίσω και για να υποδεχτούμε όλοι μαζί την αλλαγή ήρεμοί και καλύτερα προετοιμασμένοι!

ΗΡΕΜΙΑ

Καθώς σουρουπώνει χαλαρώνουν οι ρυθμοί της πόλης σιγά σιγά, οι πολυσύχναστοι δρόμοι αδειάζουν, η κίνηση στους δρόμους και η ηχορύπανση από τα τροχοφόρα μειώνονται και όσο νά’ ναι οι ήχοι της νύχτας είναι πιο χαλαροί και μπορεί κανείς πιο εύκολα να ηρεμήσει.

ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Από τη μία η φωτορύπανση μας ενοχλεί και μας αποτρέπει από το να απολαύσουμε έναν έναστρο ουρανό, από την άλλη έχουν και τα φώτα της πόλης τη γοητεία τους! Δεν ξέρω τι προτιμώ, δεν μπορώ να αποφασίσω… Μου αρέσουν οι φωτισμοί στην πόλη και ο τρόπος που αντανακλάται το φως, ειδικά τις βροχερές μέρες!

Η, πάντα γοητευτική, γέφυρα Ευρίπου

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τι πιο γαλήνιο και χαλαρωτικό από έναν ουρανό με αστέρια!!! Βασική προϋπόθεση να μην έχει συννεφιά και τότε ο βραδινός έναστρος φθινοπωρινός ουρανός είναι ό, τι πιο όμορφο μπορεί να απολαύσει κανείς μετά από μια γεμάτη μέρα.


ΔΡΟΣΙΑ

Όλα τα προηγούμενα που ανέφερα σχετίζονται και «αναβαθμίζονται» όταν έχει και ωραία φθινοπωρινή δροσούλα, τόση όση να φοράμε τη ζακέτα ή το φουτεράκι μας και να είμαστε ευχαριστημένοι. Ειδικά, έπειτα από ένα καυτό (από όλες τις απόψεις) καλοκαίρι που μας έψησε κυριολεκτικά, η βραδινή φθινοπωρινή δροσιά είναι βάλσαμο.

ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Όλη μέρα τρέχουμε με δουλειές, υποχρεώσεις, βαρύ πρόγραμμα και όλες οι οικογενειακές μας συζητήσεις είναι διαδικαστικές. Το βραδάκι είναι η ώρα της αποφόρτισης και της πιο χαλαρής κουβέντας σχετικά με το πώς πέρασε ο καθένας μας τη μέρα του και τι μας απασχολεί.

ΒΡΑΔΙΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Το ότι θα νυχτώσει νωρίτερα δε σημαίνει ότι θα κοιμηθούμε από τις 7… Ειδικά όταν είναι Παρασκευή – Σάββατο! Απλά μετατοπίζεται η ώρα εξόδου μας λίγο νωρίτερα, κάτι που θεωρώ πολύ καλό γιατί εγώ προσωπικά προτιμώ το Ευρωπαϊκό ωράριο δείπνου – εξόδου: βγαίνουμε νωρίς για δείπνο και ποτό και σχετικά νωρίς πάμε για ύπνο! Και αυτό έχει φυσικά το σκοπό του, πρώτον να αντέξω, κι έπειτα, την επόμενη μέρα το πρωί να μην είμαι μέσα στη γκρίνια!


Η ΝΥΧΤΑ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Όταν έχουμε περάσει μία δύσκολη μέρα, το βράδυ είναι λύτρωση. Είναι η διέξοδος από τις δυσκολίες και όλα όσα μας δυσκόλεψαν! Είναι το τέλος μιας άσχημης μέρας και η ευκαιρία να ξεκινήσει η επόμενη, καλύτερη μέρα, με αισιοδοξία και καλή διάθεση!

Εσείς τι προτιμάτε τελικά, τη μέρα ή τη νύχτα;



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παπούτσια μπαλέτου από ζαχαρόπαστα!

Νιζίνσκι, ο θρυλικός χορευτής που πάλεψε με τη σχιζοφρένεια

Ένα διάσημο έργο τέχνης.. "ο χορός"